חפש בבלוג זה

יום ראשון, 11 בינואר 2009

קצת על בלוגים...


בלוֹג (בעברית: יומן רשת או רשומון) הוא אתר אינטרנט שבו נכתבות רשומות ("פוסטים") העוסקות בחוויות, חדשות ומאמרים, אשר תכניהם גלויים לגולשי האינטרנט לשם קריאה ובדרך כלל אף לתגובה. הרשומות מסודרות בדף הבית ובדפי הקטגוריה על פי הנושא החדש ביותר בהתחלה והישן ביותר בסוף. בעלי בלוג נקראים "בלוגרים" וקהילת בלוגרים נקראת "בלוגספירה" ). 
המילה "בלוג" היא הלחם של המילים מאנגלית: Web (רשת) ו-Log (יומן).
הבלוג הוא אחד ממאפייניה של תרבות האינטרנט. בעבר, יש שראו בו סוג של יומן אישי השונה מזה שנכתב בתקופה שקדמה לעידן האינטרנט, בפומביות ההתקשרות עם העולם שהוא מציע. בעידן הוב 2.0 נוצרה הפרדה בין יומן-רשת שהוא הבלוג לבין יומן רשת אישי (Web Journal). כיום שולטת מגמת כתיבת בלוגים של אנשי עסקים, בלוגים של פוליטיקאים ידועי שם, (דוגמת הילארי קלינטון), ובלוגים של יוצרים ואנשי אקדמיה המשמשים פלטפורמה לפרסום יצירות אמנותיות וספרותיות, מאמרי דעה וביקורת ומאמרים אקדמאיים. מספר הקוראים בבלוג מגיע לעתים קרובות למספר הקוראים של ספר בזמן קצר מאוד, זוהי הסיבה שבגללה מספר סופרים הולך וגדל כותבים בלוג אישי בידיעה שיצירתם תגיע לקוראים במהירות ויוכלו לקבל מהם משוב. על חשיבותם של בלוגים מסוג זה ניתן ללמוד מהשכיחות הגדלה והולכת שבה מאמרים אקדמאים מצטטים ומתייחסים למאמרים שמופעים בבלוגים של חוקרים וכותבים אקדמאיים.
הבלוגים נשמרים באתרים ייעודיים, ניתן להגיב עליהם ואף להיות מנויים על בלוגים פופולריים

**************************************************.
איפה מומלץ לפתוח בלוג, ואיך עושים את זה
בעברית?
ישראבלוג בקישור הבא:
http://israblog.nana10.co.il/
פתיחת בלוג ב"ישראבלוג" היא קלה, פשוטה וזמינה לכל גולש שרוצה לפרסם את הגיגיו בעולם הווירטואלי. המעבר של השירות לחיקו הירקרק של פורטל "נענע" בשנה שעברה, בהחלט הרחיבה את החשיפה שהוא זוכה לה, ובמקביל, גם את קהל המשתמשים.
אחר הזנת פרטי ההתחברות הראשוניים ואישורם בדואר האלקטרוני, תוכלו לקבוע את שם הבלוג המבוקש ואת שם המשתמש שלכם. אחר שתקבלו כתובת ישירה לבלוג שלכם, תוכלו לשייך את עצמכם לשלוש קטיגוריות מתוך כמה עשרות. זהו כלי חשוב למדי לניווט בין הבלוגים הרבים באתר, ולכן שווה להקדיש לו עוד מספר שניות לפני שתרוצו לכתיבת רשומת הבכורה שלכם.
יתרונות וחסרונות:
תרונות: קהילתיות מנצחת, ממשק ניווט מצויין בין אלפי הבלוגים, אפשרות להקים מיני אתר בשפת ה-html

חסרונות: חוסר בתבניות עיצוב בסיסיות, נפח אחסון נמוך מאוד להעלאת תמונות לבלוג.

השורה התחתונה: למרות הפיגור הטכנולוגי מול תפוז, למחפשי חשיפה המונית לבלוג, זה המקום המתאים.
*****************************************************

http://www.tapuz.co.il/blog/
"הבלוגיה" של "תפוז"
"הבלוגיה" של "תפוז" קורצת לבלוגרים שמבקשים ליהנות מתכונות עשירות יותר מבלי לשלם כסף. האתר משלב היצע של אפשרויות התאמה אישית, הן של העיצוב, של סוגי התוכן (וידאו, תמונות, סקרים וכמובן, טקסט), ואפשרויות העלאת קטעים באמצעות דפדפן ה- wap או ה- imode במכשירי הסלולר.
בשלב הראשון תידרשו להירשם לתפוז, להעניק שם לבלוג, לבחור לו כתובת URL (על משקל blog.tapuz.co.il/Your Name), לשייכו ל-13 קטגוריות קבועות מראש, ולספק לו תיאור טקסטואלי.

בשלב הבא בוחרים עיצוב (צבעים ומבנה העמוד) ולוגו מתוך מגוון העיצובים והתמונות הזמינות (ניתן גם להעלות תמונה מקורית שלכם), שולחים הזמנה לחברים בדואר האלקטרוני,
אחר תהליך הקמת הבלוג תגיעו למסך הוספת הודעה, בו זמין עורך טקסט, המאפשר לשנות את גודל הגופן, את הצבעים, ליצור קישורים, לצרף Emoticons, לבחור מצב רוח, שישיקף את הרגשתכם בעת כתיבת ההודעה, לצרף תמונה, לקטלג את ההודעה במדורים מותאמים אישית, ולקבוע האם ההודעה תהיה פתוחה או סגורה לתגובות
יתרונות וחסרונות:

יתרונות: מגוון אפשרויות התאמה אישית, תמיכה ועדכון בסלולר, אפשרות גיבוי הבלוג ונתונים סטטיסטיים. 

חסרונות: לא תומך כשורה בדפדפן פיירפוקס. 

השורה התחתונה: פלטפורמת בלוגים ראויה, המהווה מתחרה אמיתית לשירותים האחרים הרשת העברית. שווה ביקור.
**********************************************************
בלוגים
http://www.blogim.org.il/home.php
מערכת "בלוגים" הקטנטנה עלתה לאוויר על ידי עידן שולמן, בונה אתרים בן 22 מקרית מוצקין, המתחזק בין היתר אתר עשיר במידע לכל חובבי התכנות ופיתוח אתרים. המערכת הטריה יצאה לדרך בכוונה הראשונית ליצור בלוג שיאפשר לגולשים באתרו, הזדמנות לפרסם תכנים אישיים, חדשות ולטפח קהילה מקומית.
בדומה לאתרי הבלוגים הגדולים, גם כאן תוכלו לפתוח בלוג אישי ללא צורך בידע בתכנות או בבניית אתרים. לאחר תהליך התחברות קצר ומאובטח, שלווה בתקלות חוזרות ונשנות, אתם בדרך הנכונה לבלוג. כאן לא תמצאו פיצ'רים משוכללים כמו ב"ישראבלוג" או ב"תפוז", ותאלצו להסתפק בשטח אחסון של מגה בייט אחד, ממשק כתיבה סטנדרטי והרבה סבלנות.
יתרונות וחסרונות:
יתרונות: שלווה מהדהדת ותחושה של שכונה קטנה בבנייה.

חסרונות: המינימליזם בעיצוב גם בא לידי ביטוי במינימליזם בפיצ'רים לכתיבה, שטח אחסון זעום לתמונות.

לסיכום: מקום חביב לערוך בו טבילת אש מחוץ לאתרי הבלוגים הגדולים.
********************************************************
אתר נוסף שבו אפשר לפתוח בלוג אישי,
זהו אתר "קפה דה מרקר
http://cafe.themarker.com/

כדי לפתוח בלוג עליכם ללחוץ על "בלוג" >> "הוספת בלוג". ניתן לפתוח רק בלוג אחד למשתמש ולכן אחרי שתפתחו את הבלוג, במקום בו הופיעה האופציה
"הוספת בלוג" יופיע כעת "הבלוג שלי".
בחלון שייפתח הגדירו את מאפייני הבלוג:
· שם הבלוג – ביחרו שם מקורי ומושך לבלוג שלכם.
· תיאור – כאן תוכלו לרשום מספר שורות על הנושאים עליהם אתם מתעדים לכתוב בבלוג או על ציפיותיכם מהכתיבה.
· תמונת הבלוג – מומלץ מאוד להעלות תמונה שמייחדת את הבלוג ומבליטה אותו. "מיתוג ויזואלי" זה יסייע לכם לפרסם את הבלוג מבין שאר הבלוגים שבמערכת.
בסיום התהליך ליחצו על "שליחה". כעת הבלוג שלכם מוכן להתחלת תהליך הכתיבה.

הוספת פוסט
מהו פוסט?
פוסט (Post) – רשומה בעברית, בדומה לרשומה ביומן אמיתי. בלוג מכיל מספר פוסטים (רשומות), כאשר לכל פוסט יש נושא משלו. אין הגבלה על מספר הפוסטים
שיכול להכיל בלוג, על היקפו של פוסט או על תוכנו (כל עוד שלא יעשה שימוש לרעה בקפה)
בפעם הבאה....
בלוגים במגרש הבינלאומי.
איזה אתרי בלוגים מומלצים באנגלית?
ואיך משווקים אותם בשוק הבינלאומי?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה